Agenda

Octubre 2019
dldmdcdjdvdsdg
123456
78910111213
141516171819 20
21222324252627
28293031

Una seixantena de participants, al seminari sobre diversificació econòmica organitzat a l’Hospitalet

L’han inaugurat el president de la MIDIT, Alfons Garcia; i el director del SOC, Joan Aregio


Una seixantena de persones s’ha reunit aquest dijous 18 d’abril a la Sala Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant, per assistir al seminari “Lliçons apreses en diversificació econòmica”. Entre els assistents a aquesta activitat organitzada per la mancomunitat que aplega els municipis de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip (MIDIT), hi havia els presidents dels consells comarcals del Baix Camp i la Ribera, alcaldes i regidors de diversos municipis de la província i també de Cofrentes (València), així com representants de la Diputació de Tarragona, Enresa, la Cambra de Comerç de Reus, universitats i entitats d’àmbit empresarial, energètic i turístic del territori.
En aquest seminari englobat en el Programa d’ajuts a projectes innovadors i experimentals (2012-2013) i subvencionat en un 75% pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu, també han estat presents representants de l’Associació d’Empresaris del Municipi (ADE), d’empreses productores d’energia (ANAV, Alpiq), associacions de municipis i, en general, actors que tenen o tindran un paper fonamental en la generació d’activitats econòmiques que diversifiquin el territori.

El president de la MIDIT i alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia; i el director del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Joan Aregio, han inaugurat la jornada. Tots dos s’han referit a la dependència econòmica del monocultiu energètic en aquest territori i han considerat essencial la innovació i/o diversificació econòmica dels eixos estratègics de la zona: el sector turístic, agroalimentari i energètic.
Precisament, per reflexionar sobre aquesta qüestió, durant el seminari s’han donat a conèixer en profunditat casos dels quals la MIDIT n’ha extret conclusions vàlides per aplicar al seu territori, com ara el del municipi d’Stade (Alemanya). D’aquesta experiència n’ha parlat el responsable de Foment Econòmic d’aquesta localitat, Thomas Friedrichs.
La coordinadora de la MIDIT, Izaskun Cendegui, també ha explicat les accions incloses al Pla Estratègic de la MIDIT que estan encaminades a la diversificació econòmica.

3 Comentaris

19-04-2013 13:46h
Carlos Pérez Estévez
Excelente organización y buenas poencias en especial la de Thomas Friedrichs,una persona con un conocimiento extraordinario del fomento económico.
19-04-2013 16:30h
Oscar Serrano i Daura
No més agrair la feina que feu i que jo mateix vaig col·laborar en els seus dies i viatges, ja fa anys de tot plegat que es va engegar i posar bases, i es molt bo que a dia d'avui es continua la feina per el futur més proper.
la presentació, les explicacions, els ponents i tot plegat seguin la proposta i buscant sempre la finalitat. Agraeixo molt el haver-me convidat i sens dubte el saber que seguiu buscant i preparant avui el nostre demà. gràcies a tots. a part com be deia el Sr. ponent Alemà i tots sabem "ningú es profeta a casa seva" ho diuen al seu País com a casa Nostra, seguiu buscant i com deia escoltant, gràcies, Sort i bona feina.
22-04-2013 12:39h
Jordi Solé i Jiménez
Un plaer haver pogut assistir. Grans ponències, interessants comentaris i reflexions, i sobretot, poder inculcar la necessitat de buscar mecanismes de diversificació econòmica dins de la nostra societat. Tots junts podem aconseguir dependre de nosaltres mateixos tant al present com al futur, es qüestió de posar-se a treballar tots junts en un front comú, com bé va dir el magnífic ponent Thomas Friedrichs, en una “Coalició per Stade”, toca ara fer el mateix al nostre municipi respectiu, abans que sigui massa tard.

Escriu el teu comentari

Per poder escriure comentaris indica el teu nom i correu electrònic.
Tots els comentaris seran revisats i aprovats abans de ser publicats.

Nom
Correu electrònic
Comentari (máxim 1200 caràcters)