Agenda

Octubre 2019
dldmdcdjdvdsdg
123456
78910111213
141516171819 20
21222324252627
28293031

Presentació "Nous Productes, Nous Turismes", productes turístics de les Terres de Mestral

Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip creen un producte turístic integral del territori

Combina el turisme actiu i esportiu, cultural i enogastronòmic i nuclear

La mancomunitat que vetlla pel desenvolupament econòmic de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip (MIDIT) ha creat un producte turístic integral del territori. Amb aquest projecte, que ha realitzat amb la col·laboració d’Insetur-Universitat de Girona, mitjançant visites de coneixement al territori i la participació d’agents públics i privats, vol donar resposta a una de les demandes sorgides al Fòrum d’Opinió Turístic i Agroalimentari de la MIDIT.

Aquest producte, que es va presentar ahir dimecres 16 de desembre al vespre a la Sala Bonet Castellana de l’Hospitalet de l’Infant, combina els principals atractius dels tres municipis, aglutinats sota la marca de “Terres de Mestral”. Aquests atractius giren s’estructuren en tres eixos: turisme actiu i esportiu, turisme cultural i enogastronòmic i turisme nuclear i educatiu.

A l’entorn d’aquests eixos s’organitzaran diverses activitats i propostes, per als diferents públics potencials. Així, per exemple, en el marc del producte “Turisme actiu i esportiu” es posaran a l’abast dels visitants, activitats nàutiques, de muntanya i d’altres com esports a la platja.

Dins el bloc de “Turisme cultural i enogastronòmic”, es plantejaran visites als diferents espais d’interpretació, consum i degustació del territori, així com visites organitzades al patrimoni històric i cultural i als principals equipaments culturals dels tres municipis.

Per últim, amb el producte “Turisme nuclear” es pretén atreure turistes, estudiants, investigadors i professionals interessats pels temes d’energia nuclear. Una de les propostes pensades per aquest tipus de públic és, per exemple, la visita a Vandellòs I, on actualment s’ubica el Centre Tecnològic Mestral i s’informa del desmantellament d’instal·lacions nuclears i radioactives, així com de la gestió dels residus que es generen.

Aquest projecte s'emmarca en el Pla Estratègic MIDIT 2020 i el  projecte innovador “Competitivitat i Diversificació econòmica al territori de la MIDIT: Reinventant el futur II” finançat pel SOC, el Fons Social Europeu i el  Ministerio de Empleo y Seguridad Social – Servicio Público de Empleo Estatal d’acord amb el Programa d’ajuts a Projectes Innovadors i Experimentals, regulat per l’ORDRE EMO/280/2013, de 6 de novembre.

No hi ha comentaris. Sigues el primer en escriure'n un!

Escriu el teu comentari

Per poder escriure comentaris indica el teu nom i correu electrònic.
Tots els comentaris seran revisats i aprovats abans de ser publicats.

Nom
Correu electrònic
Comentari (máxim 1200 caràcters)