Agenda

Enero 2019
dldmdcdjdvdsdg
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Vandellòs i l’Hospitalet, Tivissa i Pratdip fan un estudi per conèixer les necessitats formatives de les empreses del territori

La mancomunitat que els aplega n’ha presentat les conclusions

La mancomunitat que aplega els municipis de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip (MIDIT) ha encarregat un estudi de les necessitats formatives de les empreses del territori al Gabinet CERES S.L. L’objectiu d’aquest estudi és identificar els perfils i ocupacions més; conèixer les necessitats de reposició de les empreses (substitució de les persones que es jubilaran) i les necessitats de formació contínua dels treballadors que tenen en plantilla les empreses del consorci; així com identificar les necessitats de formació dels directius i analitzar les característiques que han de tenir els cursos de formació per adaptar-se a les necessitats de les empreses.

Amb aquesta finalitat, s’ha consultat una mostra total de 225 enquestes, distribuïdes geogràficament; i s’han realitzat 10 entrevistes en profunditat. Els resultats d’aquest treball es van presentar el passat 16 de setembre al vespre al Teatre-Auditori de l’Hospitalet. En aquest escenari es va explicar que s’ha observat una necessitat de professionalització en molts dels perfils relacions amb hostaleria (cambrers), comerç (dependents) i oficis (mecànics, soldadors, electricistes...).

Una altra de les conclusions extretes de l’informe és que un dels elements clau de futur ocupacional serà la restitució de les actuals ocupacions per jubilació. Una quarta part de les empreses disposen de treballadors majors de 56 anys i d’aquestes un terç té clar que substituirà a aquests treballadors/es. Els principals llocs de treball a substituir seran els directius.

Respecte a les necessitats de formació contínua, la grandària de les empreses és un factor determinant. Les més grans li donen més importància a la formació associant-la a l’eficiència i a la millora de les competències, mentre que les més petites no ho fan tant i perceben menys que la resta que les seves plantilles necessiten millorar la qualificació. En aquest sentit 1 de cada 5 considera que es podria millorar la qualificació de llocs de treball, sobretot millorant aspectes de coneixements tècnics, de tracte amb el client i d’idiomes.

Els directius no són aliens a les necessitats de millora i la majoria de les empreses troba a faltar formació en els àmbits d’idiomes i coneixements tècnics i pràctics (informàtics, tècnics, màrqueting, venda...) i de millora de les competències personals.

Pel que fa a les percepcions sobre l’oferta formativa, una mica més de la meitat considera que l’oferta actual de formació és suficient, qui no està d’acord considera que falta especialització a la formació. Les empreses més grans, internacionals, i del sector de la indústria són les que donen més importància a la formació i la qualificació dels treballadors. Les empreses més petites i locals, a l’experiència.

Aquest estudi s’emmarca dins de les accions del Pla Estratègic de la MIDIT i és una eina ajustada a la realitat que s’ha tingut en compte a l’hora de planificar els cursos de formació que s’han organitzat al territori.

Per consultar les conclusions podeu accedir a l'apartat de PUBLICACIONS

No hi ha comentaris. Sigues el primer en escriure'n un!

Escriu el teu comentari

Per poder escriure comentaris indica el teu nom i correu electrònic.
Tots els comentaris seran revisats i aprovats abans de ser publicats.

Nom
Correu electrònic
Comentari (máxim 1200 caràcters)