Agenda

Mayo 2021
dldmdcdjdvdsdg
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

EIX 1 - Turisme

ENFORTIR LA INDÚSTRIA TURÍSTICA

PRESENTACIÓ

La situació geogràfica dels municipis de la MIDIT permet diferenciar dos entorns amb potencial turístic  completament diferenciat i , alhora, complementari: el turisme de costa i el turisme d’interior o de natura.

Considerà el turisme, no com un fi en ell mateix, com a víncul de tots els sectors que giren a l’entorn del turisme i que seran els que afavoriran la prestació d’un valor afegit major per al turista visitant que arribi a aquest entorn.  Ens referim als serveis relacionats amb l’allotjament, la restauració, el comerç i els serveis en general, els quals conjuntament amb les activitats pròpiament turístiques, anomenem indústria turística i, sobre aquesta globalitat, s'emmarcaran les actuacions i projectes de l’eix estratègic: reforçar la Indústria Turística.

OBJECTIU ESTRATÈGIC

Generar més activitat econòmica turística en el territori per a la fixació de la població amb ocupació local.

OBJECTIUS OPERATIUS

 • Valorar els béns d’interior (natura, paisatge, etc.) susceptibles de demanda potencial des de el litoral, amb la finalitat de transformar-los en “productes turístics” generadors d’oferta de serveis.

  Donar suport a la modernització dels establiments d'allotjament, restauració, serveis i comerç per crear una oferta integral competitiva d'indústria turística.

  Homogeneïtzar els nuclis principals del territori de l’interior (Vandellòs, Tivissa i Pratdip) per tal de millorar-ne l’interès.

 • Modernitzar les infraestructures públiques per elevar el nivell de qualitat de la zona del litoral.

 

ACTUALITZACIÓ (2014)

Actualment el Pla es centra en l’articulació dels béns turístics d’interior amb els de costa, així com els productes agroalimentaris de la zona turística. Promoure la interacció entre els agents turístics i entre el sector turístic i l’agroalimentari. Millorar la visibilitat, promoció i articulació d’ambdós sectors i dels productes turístics.

Ha desaparegut de l’agenda accions que impliquin inversions considerables, cal dir que els ajuntaments continuen amb accions individuals de millores d’infraestructures turístiques i/o equipaments d’ús turístics.

Les prioritats temàtiques i d’activitats amb potencial han passat a ser:

 • Consolidació del Fòrum d’Opinió Turístic

 • Creació de producte turístic

 • Millora en la interlocució entre sectors agroalimentari i turístic, entre municipis i entre sector públic i privat

 • Valorització del sector turístic

 • Millora la interlocució entre operadors turístics dels tres municipis i del coneixement de l’oferta turística