La MIDIT engega el projecte ‘Competitivitat i diversificació econòmica al territori II: Reinventant el futur’
Aquest projecte s’ha presentat en el ple de la MIDIT que ha tingut lloc avui divendres 17 de gener, a la Casa de la Vila de l’Hospitalet. La iniciativa, que té un cost de 100.000 euros, està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), amb fons provinents de Pressupostos Generals de l’Estat del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i pel Fons Social Europeu (FSE), d’acord amb el Programa d’ajuts a Projectes Innovadors i Experimentals, regulat per l’Ordre EMO/280/2013, de 6 de novembre.
Aquest projecte inclourà 5 actuacions concretes que pretenen donar resposta a les necessitats del territori i que es basen en el Pla Estratègic de la MIDIT:
- La consolidació del Fons d’Inversió Territorial. Al llarg del període 2012-2013 s’ha estat treballant en el Fons d’Inversió Territorial, eina que ha de servir per donar alternativa al finançament tradicional. Es consensuarà, entre els actors participants, la personalitat jurídica idònia del Fons, per tal de poder portar a terme les accions que es van definir al període anterior, entre d’altres, finançament a projectes innovadors i formació.
- La consolidació del Fòrum d’Opinió Turístic. L’objectiu és donar continuïtat a aquest sistema de relació permanent que ha de servir de punt d’unió i de discussió per tal d’ enfortir una xarxa de col•laboració entre el sector turístic i agroalimentari.
- L’orientació, intermediació i acompanyament laboral al territori de la MIDIT. A més, permetrà conèixer les necessitats formatives de les persones aturades per adaptar els recursos formatius del territori.
- La creació de producte turístic consensuat entre el sector turístic i agroalimentari que reculli els recursos endògens del territori, per a poder-lo comercialitzar.
- L’anàlisi de resultats de la implantació del Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic Local del territori de la MIDIT. Es tracta de conèixer en quin estat es troba el desenvolupament del Pla Estratègic, implantat fa 5 anys, per tal de proposar millores i adaptacions.
Aquest projecte compta amb el suport de les entitats següents: Consorci de la Serra de Llaberia, ALPIQ, Ambient Servei, Suport Serveis Ambientals, Seguresco, ASSIVAN, AT Costa Daurada, Serveis de Jardineria Bonfill Casadó, Càmping La Masia, Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Patronat Comarcal de Turisme Muntanyes de la Costa Daurada-Baix Camp, Celler Cedó Anguera, CMCTUR, CRM l’Hospitalet, DOVER, Ebike Tours, El Càmping El Templo del Sol, ENRESA, Eva Alonso Disseny, Fundació Alícia, Hotel La Figuerola, Cellers Joan d’Anguera, Reus Capital de Negocis, Instal•lacions i Muntatges SABATE, Restaurant Sal Grossa i la Cambra de Comerç de Reus.