La MIDIT ha sol·licitat acollir-se al Plan de Sostenibilidad Turística en Destinos de l’Estat per promoure el model de desenvolupament turístic «Terres de Mestral, Outdoor Park de la Costa Daurada»

Amb l’objectiu d’aconseguir una subvenció dels fons europeus Next Generation per finançar diverses actuacions que suposarien una inversió d’1,8 milions euros

 
La mancomunitat que aplega els municipis de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip (MIDIT) ha sol·licitat acollir-se al Plan de Sostenibilidad Turística en Destinos del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo per promoure el model de desenvolupament turístic «Terres de Mestral, Outdoor Park de la Costa Daurada». Els projectes presentats a aquest Pla aspiren a ser finançats pels fons europeus Next Generation i han tenir com a objectiu modernitzar, transformar i fer més competitives i sostenibles les seves infraestructures i serveis d'ús turístic.
 
Això és el que persegueix el projecte «Terres de Mestral, Outdoor Park de la Costa Daurada», que té previst una sèrie d’actuacions que ascendeixen a més d’1,8 milions d’euros. Es tracta d’una aposta per convertir aquest territori en una destinació líder en turisme actiu a través de la creació d’un parc d’oci a l’aire lliure únic a Catalunya amb una oferta d’activitats atractiva i competitiva de mar (surf, vela, paddle surf, busseig, snorkel…) i de muntanya (senderisme, cicloturisme, vies ferrades, escalada…), disponible tant a l’estiu com a l’hivern i adreçada a diferents públics però, en especial, a les famílies.  
 
«És un projecte clau per transformar la destinació i desenvolupar una estratègia d’innovació competitiva que permeti consolidar el posicionament turístic del territori de la MIDIT com a destí no massificat i garantir-me la sostenibilitat futura», ha dit el president de la MIDIT, Alfons Garcia. 
 
La proposta presentada per la MIDIT planteja l’estructuració d’una l'oferta turística conjunta dels tres municipis que la integren (Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip) que inclou totes les infraestructures esportives i de turisme actiu a l’aire lliure existents i que es complementa amb l’oferta cultural i enogastronòmica. 
 
Té quatre pilars temàtics:
 
  • NÀUTIC PARK. La costa de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant destaca per la qualitat del seu ecosistema marí i la seva proposta turística orientada al públic familiar i actiu que fa activitats al mar (surf, vela, paddle surf, busseig, snorkel…). El pla dissenyat milloraria l'oferta d'activitats familiars al mar alhora que contribuiria a promoure el turisme sostenible i la conservació del mitjà marítim.
  • BIKE LAND – TERRITORI CICLISTA FAMILIAR I ESPORTIU. Les poblacions d'interior, Pratdip i Tivissa, són enclavaments envoltats de muntanyes i, per tant, un territori ideal per a BTT. El pla pretén posar en valor la gran xarxa de senders del territori i estructurar l'oferta de cicloturisme per a diferents nivells d'exigència. A més, a la costa es té previst crear rutes de baixa dificultat per a famílies.
  • SENDERISME TEMÀTIC DE LA MAR A la MUNTANYA. El destí ofereix una àmplia xarxa de rutes de senderisme per a diferents públics que discorren per espais naturals protegits (La Rojala i la Platja del Torn, l'Espai Natural Protegit de la Serra de Llaberia, les muntanyes de Vandellòs i Tivissa), així com una gran ruta circular per etapes que recorre tot el territori, El Camí de Mestral.
  • ESCALADA I VIES FERRADES PER A TOTS ELS PÚBLICS. Tot el territori de la MIDIT, però sobretot Tivissa, destaca per una àmplia oferta d'escalada i vies ferrades amb potencial turístic.
 
Aquest projecte compta amb el suport dels agents públics i privats relacionats amb el sector turístic, cultural i agroalimentari del territori de la MIDIT: Pratdip, Tivissa i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant.
Image